Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

RENE REDZEPI Iduće godine zatvaram Nomu u Kopenhagenu. Radit ćemo samo pop-upove

redzepi

Chef Rene Redzepi ostvario je sve što je mogao. Njegov restoran Noma nekoliko je puta proglašavan najboljim na svijetu, dobio je treću Michelinovu zvjezdicu i zauvijek promijenio ne samo restoransku industriju nego definiciju gastronomije. Ovih dana objavio je da će Noma u ovom obliku postojati još samo godinu dana. Najavljuje goleme promjene. Štoviše, kaže da Nomu nakon idućeg ljetnog menija 2023. više neće otvarati.  

adsense_content_v3

Redzepi je na društvenim mrežama najavio da će nakon tog menija s cijelim timom putovati po svijetu kuhati, učiti i tražiti nove inspiracije. Destinacije još nisu odredili. Ovo nije prvi ovakva plan, kad je Noma selila u sadašnji prostor i dok su čekali preuređenje, Redzepijev tim je cijelo vrijeme radio u pop upovima u Japanu, Australiji, Meksiku i drugdje.

Odluka o zatvaranju Nome, piše Redzepi, sazrijevala je tri godine. Iskustvo pandemije vjerojatno je ubrzalo stvari, ali vjerojatnije je da Redzepi samo prati svoju beskompromisnu filozofiju originalnosti i reinventanja, koju je teško provoditi na jednom mjestu i u restoranu koji puni dvadeset godina. Ako vam je Noma bila na listi stvari koje morate napraviti u životu, preporučujemo da rezervirate već danas. Liste se vjerojatno pune munjevitom brzinom.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

RENE REDZEPI Iduće godine zatvaram Nomu u Kopenhagenu. Radit ćemo samo pop-upove

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min